Kroniek Zaanlandse Wielerclub DTS

Deel 5 'De Zilveren Molen Toernooien'

A4 formaat - hard cover - mat/glanzend fotopapier - lumback verlijmd - 189 pagina's

ISBN 9789074074155

€ 24,50

exclusief eventuele verzendkosten (€ 3,95).

Inhoud:

Vanaf de eerste editie in 1941 zou de Zaanlandse Wielerclub DTS landelijk hoge ogen scoren met de Zilveren Molen Toernooien. Tussen 1941 en 1994 zouden er in totaal tweeeënvijftig de revue passeren. Een ploegentijdrit, die al vrij snel zou uitgroeien tot een 'testcase' voor elke wielerclub in Nederland die zou deelnemen aan het Nederlands Clubkampioenschap (NCK).     Hier konden de clubs de laatste eventuele 'oneffenheden' binnen de teams nog vlak strijken. Tijdens de ZMT konden de puntjes nog eens extra op de overbekende 'i' gezet worden!          Een aantal jaar schoof het op om ná het NCK verreden te worden, omdat in 1980 weer terug te draaien. In 1962 werd tijdens het ZMT voor de eerste keer in de vaderlandse wielergeschiedenis met electronische tijdwaarneming gewerkt.

DTS zou op zowel organisatorisch terein, maar ook als deelnemer van het eigen toernooi, goed weten te scoren door de loop van de jaren. Veel ups en evenveel downs kregen ze als organisator voor hun kiezen, maar ze wisten er altijd weer uit te komen en dit jaarlijks terugkerende evenement landelijke bekendheid te geven.                                                                       Echte zilveren molens waren er te winnen, De belangrijkste, die van de Amateurs, had een gewicht van één kilo aan puur zilver! Mogelijk dat dit een reden is waarom zo ongeveer alle 'oude''  molens volledig van de aardbodem verdwenen lijken te zijn.

Veel strijd is er geleverd in de polder van de Wijde Wormer. later ook in de Schermer en in andere plaatsen. Het verloop daarvan leest u allemaal in dit vijfde deel van de kroniek over de wielrclub DTS, met verder nog info als:

> de eerste drie aankomende ploegen per categorie

> de tijden en achterstand op de winnaar

> de klasseringen van de DTS-ploegen

> de samenstellingen van de DTS-ploegen