Aan Pim kan nieman het mneer vragen...

'Het hele verhaal'

 

Paperback formaat - soft cover - 234 pagina's

€ 16,95 exclusief eventuele verzendkosten

ISBN 9090171123-1

Inhoud:

Wanneer op 6 mei 2002 de aanstormende politicus Pim Fortuyn in Hilversum op brute en vooral laffe wijze wordt doodgeschoten, staat Nederland op zijn kop. Het land leeft in een roes van onbegrip, van wraak. De democratie is getroffen.

Gelukkig kan vrijwel meteen de dader worden aangehouden. Nog gelukkiger is het wanneer blijkt dat het om een blanke, Nederlandse man blijkt te gaan. Stel je eens voor wat er had kunnen gebeuren wanneer hij niét meteen was opgepakt, dan was het leed waarschijnlijk niet te overzien geweest!

Een gigantische geruchtenstroom komt op gang, mede door het feit dat de dader, Volkert van der Graaf, zwijgt in alle talen. Een half jaar lang!

In dit boek heeft auteur Gerrie Hulsing een poging gedaan om alles wat er gebeurd en geschreven is, te ordenen. Artikelen uit toonaangevende nieuws- en opimiebladen, interviews en levensverhalen over Pim zelf en over zijn moordenaar, maar ook fragmenten uit het requisitoir van officier Plooy, en fragmenten uit het onderzoeksrapport van de commissie Van der Haak, die onderzoek deed naar de veiligheid en de beveiliging van Pim Fortuyn. Verbluffende fragmenten!

Is Volkert van der Graaf nu echt zo'n milieufreak? Klopt zijn motief? Werkte hij alleen? Waarom moest Pim Fortuyn werkelijk dood? Is de democratie op sterven na dood? Is Pim Fortuyn werkelijk dood, of houden zijn gedachten hem levend? Hij heeft in ieder geval getracht het vrije woord weer inhoud en betekenis te geven...