Demonisering met de dood tot gevolg?

'Het lot van Pim Fortuyn'.

Paperback formaat - soft cover - 102 pagina's

€ 12,50 exclusief eventuele verzendkosten

ISBN 9080839728

Inhoud:

6 mei 2002. De dag dat Pim Fortuyn door Volkert van der Graaf in Hilversum van deze wereld werd geschoten. De politicus Pim Fortuyn, de mens Pim Fortuyn. Politieke of een 'gewone' ordinaire moord? Wat waren de achtergronden die deze moord mogelijk maakte? Wat was de werkelijke reden dat Fortuyn dood moest? Was er nu wél of niet sprake geweest van demonisering? En blijven we ons als samenleving voorspiegelen dat er in 2002 sprake is geweest van een normale verkiezingscampagna? Vertellen we onze kinderen later dat er in 2002 een politicus vermoord werd alleen omdat hij homofoel was? Dat er van demonisering van de persoon Fortuyn absoluut geen sprake is geweest?

Lees in dit boek of dit werkelijk zo geweest is, en trek uw eigen conclusie. Als u durft te beweren dat Pim Fortuyn niet ten onder is gegaan door toedoen van een daadwerkelijke demonisering van zijn persoon, dan mag dat natuurlijk. De auteur van dit boek, Gerrie Hulosing, is in ieder geval een totaal andere mening toegedaan, wat in dit boek dan ook duidelijk naar voren komt. Pim Fortuyn zal bij velen in de herinnering blijven bestaan als een zeer erudiet mens, maar ongetwijfeld ook als een (nu al) legendarisch fenomeen.

 

Veel politici hadden voor zichzelf niet zoveel lef, niet zoveel 'ballen', om te willen erkennen dat zij van deze persoon veel, héél veel hadden kunnen leren, wanneer zij de samenwerking hadden durven aangaan in plaats van hem te demoniseren. Wél hebben alle huidige politieke partijen de 'stemmen-trekkende' items van Fortuyn die hij wél durfde te benoemen, ingepikt ten einde hun eigen programma nog enige kleur te geven! Toen durfden ze dat wel aan... na zijn dood.

Misschien is dat wel het intrieste beeld van de politicus anno 2002, eerst aan de zijlijn toezien hoe een ander de zaken aanroert waar ze zelf nooit publiekelijk over durfde te spreken, de persoon vervolgens de (onterechte)  hoofdrol laten spelen in een misselijk makende demoniserings-campagne om dan na diens dood de door hem ingetrapte deuren helemaal open te zetten.

Misschien, heel misschien, staat er weer eens een nieuw soort Pim Fortuyn op, en mocht dat zo zijn, dan denk ik nu al dat deze niét zal worden vermoord...