Achttien jaar cel voor een Fortuyn

'Het verhaal van iemand die 'iemand' wilde zijn en als 'niemand' eindigde'.

Paperback formaat - soft cover - 180 pagina's

€ 13,95 exclusief evenyuele verzendkosten

ISBN 9080839752

Inhoud:

Door o.a. een half jaar te zwijgen als het graf, en door bijna kinderlijke leugens te gebruiken, wist Volkert van der Graaf justitie om de tuin te leiden en voor zichzelf het verschil te bepalen tussen levenslang of achttien jaar cel. Schuldig bevonden aan de zeer laffe en onzinnige moord op Pim Fortuyn op 6 mei 2002 in Hilversum.

Een radicale milieu-activist die 'dordraaide' of 'voor iemands karretje' werd gespannen? Een man uit een vreemd milieu. Een legale pleger van geweld wat de samenleving scheppen geld kost. Ontving zijn salaris via de Postcodeloterij en de verkoop van Kinderpostzegels!

Komt met een motief op de proppen wat door de samenleving nooit als motief kán worden gezien. De rechters accepteren hem echter. De gehele strafzaak wordt er een die door de samenleving als een groot toneelstuk zal worden gevolgd. 

De toewijzing van een rechter die nog linkser is dan de verdachte en alle milieu-clubjes bij elkaar. Een advocaat die bekend staat als iemand met 'bewondering' voor linkse idealen. Een (Groen-) linkse wethouder die de naam van Volkert 'lekte' op een zeer cruciaal moment. Volkert, de zachte. lieve jongen. 

Spijt kán en wil hij niet betuigen. Onze 'held'... Een hongerstaking beginnen en dan niet eens durven vol te houden. Het lieve onschuldige knulletje. Met wél een goed stel hersens, dat is wel duidelijk geworden. En ook met crimineel inzicht! Blijven zwijgen. Alles tot in detail weten te herinneren behalve de écht relevante zaken. Waar was ik de avond en nacht voor de moord ook alweer? Goh... zelfs mijn vrienden weet het niet meer!

Gegevens van mijn computer? Verdwenen, helemaal weg, computers 'leeg!" Volkert bleek inderdaad een slim mannetje te zijn. In dit boek heeft auteur Gerrie Hulsing de belangrijkste feiten op een rijtje gezet. Niet om Vokert van dienst te zijn, integendeel!

Maar om nog eens te benadrukken hoe het zaakje 'stonk' en eigenlijk nog steeds geen 'frisse kijk' op het geheel kan geven. 

Pim Fortuyn stond ergens voor! Volkert van der Graaf stond voor niets. Niet meer dan een handje vol onhaalbare idealen. En niet te vergeten, voor paal...