De zomer van Ayaan en Lousewies

'Vervroegde verkiezingen met een vreemde uitslag tot gevolg

Paperback formaat - sof cofer - 157 pagina's

€ 13,95 eclusief eventuele verzendkosten

ISBN 9789074074032

Inhoud:

In dit boek komt auteur Gerrie Hulsing nog eens terug op het politieke 'toneelstuk' dat de val van het kabinet Balkenende tot gevolg had. De kop van de minister van Vreemdelingen Zaken, Rita Verdonk, moest en zou vallen. Uiteindelijk viel het hele kabinet!

Ayaan Hirsi Ali was de aanleiding, de inzet en de nekslag voor een heel kabinet.! De linkse oppositie pakte de kans om deze Ayaan te 'steunen' en het kabinet ten val te brengen met beide handen aan. Terwijl Verdonk juist zo ongeveer en énige was die deed wat ze moest doen, en wat ovcereengekomen was: het beleid uitvoeren!

Even onverlet of men het met dit beleid eens was. Ze deed wat ze moest doen. De val van dit kabinet was tevens de oorxzaak dat we voor de tweede maal in successie vervroegd naar de stembus konden. 

In dit boek 'vertaald' Gerrie Hulsing op zijn eigen wijze wat er zoal door andere medelanders is gezegd en geschreven. Hij weet op zinvolle wijze ingezonden brieven met reacties van kiezers aan elkaar te breien. Zonde de lezer een oor aan te naaien!

Dat laat hij aan veel politici over. Hij schetst een beeld van veel zaken die 'niet goed zitten' en die minstens zo zwaar wegen als de zaak waar dit boek zijnj titel aan ontleent. Hij tracht ook de lezer op een bepaalde wijze naar zaken te laten kijken. Geeft op ongezouten manier zijn commentaar op vele zaken die ons allen aangaan. Vooral de linkse kerk krijgt de volle laag. Zeker na de uitslag van die laatste (vervroegde) verkiezingen, waar Wouter Bos het lef had om te stellen dat die uitslag 'vertaald' moest worden naar de kiezer. Bos stelde dat de SP dan aan de formatietafel horde te zitten. Nee Wouter (en natuurlijk al die andere linkse rakkers), dat zou Geert Wilders moeten zijn met een winst van maar liefst 900 % t/o de SP met slechts 240 % winst. Waar Bos het lef vandaan haalde zich überhaupt in de discussie te mengeb? Hij leed een verlies van 24 %! Als hij net zoveel 'ballen' had gehad als Rita Verdonk had hij zich uit de politiek teruggetrokken.

En wat alle kiezers betreft: Gerrie Hulsing is de mening toegedaan dat welke coalitie we ok voorgeschoteld krijgen, er geen enkele aan de wens (en) van de kiezers kan voldoen. Zoveel water kan geen enkele leider van een partij bij de politieke wijn doen, da's compleet ongeloofwaardig te noemen! Het enige wat nog een beetje geloofwaardig zou zijn en een antwoord op datgene wat d ekiezer liet horen is een gesprek met CDA, VVD, PVV en nog een kleine partij. En wat Rita Verdonk betreft: schrijfster Naema Tahir schreef in Elsevier al:'Hef belasting op burka's en nihaabs, dan is zo over'. Ze hekelt de slachtoffercultus van links als het om immigranten gaat. Maar goed, Ayaan Hirsi Ali is goed terecht gekomen in Amerika. En Lousewies van der Laan zal ook wel 'wat leuks' vinden...

En wij, de kiezers? Wij zullen binnen niet al te lange tijd voor de derde keer in successie vervroegd naar de stembussen togen, daar kunt u van op aan. Misschien komt de schrijver dezes dan wel weer met een boek uit. De zomer van Jan Peter, Wouter en André... of de weken van Jan Peter, Wouter en André...! De tijd zal het ons leren. Of politiek correct:'In vrij korte tijd wetenb we meer...'