Nederland tijdens Jan Wouter Balkenbos.

'Hoe ons land gebukt ging onder het juk van een twee-eiige éénling'.

Paperback formaat - soft cover - 183 pagina's

€ 16,95 exclusief eventuele verzendkosten

ISBN 9789074074056

Inhoud:

Ons onderwijs is vrijwel naar de knoppen, desondanks bestaat er in Den Haag behoefte om aan het onderwijs in Indonesië 42 miljoen euro ter beschikking te stellen. Ruim 1300 functionarissen in de (semi-) publieke sector verdienen meer dan 158.000 euro. In de particuliere sector zijn dat er nog eens 10 % meer. Van de ruim 1 miljoen werkers in overheidssector verdienen er zo'n 100 een topinkomen! 70 % daarvan is te vinden bij academische ziekenhuizen. 

Meer bedragen komen in dit boek voorbij. Hoewel slechts een druppel (tje) op een gloeiende plaat, toch zijn het tientallen miljarden belastinggeld, door u en mij opgebracht met hard ploeteren. Door Balkenbos en de zijnen weer net zo hard over de balk gesmeten! In dit boek komen veel zaken ter sprake die u betreffen. De zin, maar meer nog de onzin van het milieu, althans de prijskaartjes die overal aangehangen worden. Jammer voor u dat ze uitsluitend de schatkist een dienst bewijzen. De groene lobby komt in dit boek aan bod, lees zelf hoe u bestolen wordt. Het populisme komt ook aan bod, althans wat het werkelijk is en niet wat de gevestigde orde u wil laten geloven. Of weten ze het zelf eigenlijk niet eens? Natuurlijk ook Verdonk en Wilders en zijn film Fitna. Althans de gemaakte heisa (bijna wereldwijd!) van onze 'vakbekwame' leiders. Prof. Smalhout schreef niet voor niets zo mooi ná de film van Wilders:"Een politiek orgasme van lafheid, karakterloosheid en onbenul", over de regeringsverklaring van Balkenende.

Nederland en zijn oorspronkelijke bewoners is niet meer wat het geweest is. De grootste verliezer van de laatste verkiezingen (Wouter Bos/PvdA) blaast het hoogst van de toren. We mogen niet meer roken, geen kroketje meer eten, geen jus. Ook liever geen lichamelijke inspanningen meer. Het heeft er veel van weg dat ze van ons een nieuw soort mens willen maken. Eentje die niet meer ziek wordt (en dan niets kost). Waarom laten de meeste zich nog steeds (ver-) leiden door verhaaltjes over onderbuikgevoelens? 

Bedenk in ieder geval één ding goed: iedereen krijgt de regering die hij of zij verdient! Dus achteraf niet lopen te klagen en te mekkeren...