Stemmen is geen kwestie van

boter, kaas en eieren!

'Met daarin opgenomen het 'Haags alfabet'

Paparback formaat - soft cover - 103 pagina's

€ 12,50 exclusief eventuele verzendkosten

ISBN 9080839744

Inhoud:

Iedere vier jaar (als er niets bijzonders tussen komt) is het weer zover. 'Opgetogen' gaat een deel van de Nederlandse bevolking naar de stembus. Niet iedereen is daar even blij mee, integendeel zelfs!

Want helaas zijn er nog steeds té veel inwoners in ons land, die van dat hele politieke 'gedoe' niets moeten hebben, of er niets van begrijpen. Met dit boekje probeert de auteur, Gerrie Hulsing, dié mensen een beetje op weg te helpen. Hoe steekt het 'spel' in elkaar, wie is wie, wie mag wat en vooral waarom? De vaderlandse politiek is een vreemd in elkaar stekend geheel van partijen die links dan wel rechts georiënteerd zijn. Wat is het Poldermodel? Wanneer is iemand lijsttrekker en wanneer lijstduwer?

Het eerste gedeelte van dit boek betreft een uitleg van de 'werking' van het politieke (samen) spel. Het tweede gedeelte tracht u wat meer thuis te brengen in het 'Haagse taaltje' wat de dames en heren politici spreken. Een leuk en leerzaam boek voor een ieder die wat meer van de politiek wil weten en vooral wil trachten het te begrijpen.