En Dirk Stond Buitenspel!

'Over de hetze, de jaloezie, de wrok, de onwil, de onmacht, de val, de slapende hoeders, de media, Zalm, Wellink, Wouter Bos en bovenal de onzin...'

Paperback formaat - sof cover - 96 pagina's

€ 11,95 exclusief eventuele verzendkosten

ISBN 9879074074087

Inhoud:

uit een brief (van 13-02-2009) die het Financiële Dagblad ter inzage had, bleek dat DNB al in 2008 op de hoogte was van de provisies van DSB-bank. In die brief waarschuwd DNB dat de hoge provisies vanaf 2009 voor iedereen zichtbaar worden. DNB zou hebben gevreesd dat klanten de dure verzekeringen niet meer zou willen als de hoogte van de provisies openbaar zou worden gemaakt. Uit die brief bleek overigens nérgens dat DNB het beleid van DSB-bank (provisies tot 60 %) op morele gronden afkeurde!

De hele DSB-affaire boeide mij mateloos. Het roept nog steeds zoveel vragen bij me op. Waarom moest DSB kapot? Wat is de wérkelijke reden geweest? Als je, zoals ik deed, Scheringa een beetje 'napluist' als bankier, dan kom je al snel tot de conclusie dat hij geen haar beter of slechter is dan de gemiddelde bankier/verzekeraar. Alleen, Dirk had twee dingen vréselijk tegen: hij was 'eigen baas' en men heeft een stempel op zijn voorhoofd gedrukt. Een stempel waar hij waarschijnlijk nooi meer van af komt!

Als, zo eind november 2009, blijkt dat er van de 150.000 vermeende gedupeerden slechts 1000 'slechte' DSB-adviezen zijn en dat de rest van die gedupeerden pas in een later stadium problemen kreeg door o.m. inkomenswijzigingen door werklosheid of andere oorzaken, wordt bij mij de vraag waarom DSB kapot moést, steeds luider. Wouter Bos wilde de belastingbetaler niet opzadelen met het SB-debacle. Dat ging zeker niet op voor ABN-Amro en Fortis etc? Nu dupeert Bos de belastingbetaler evengoed, én sleept hij talloze spaarders en werknemers mee het financiële moers in.

Andere banken steunt hij met miljarden aan belastinggeld, terwijl DSB slechts te zien was geweest als 'wisselgeld'... (zie opmerking op pagina 12 in dit boek). Dit boek heb ik niet gemaakt om Dirk Scheringa zielig te vinden, integendeel! Dirk redt z'n eigen wel.

Er zijn in mijn ogen nog een aantal (mede-) daders aan te wijzen voor de val van DSB. Veel zaken zijn in mijn belevenis sterk onderbelicht gebleven, wat voor mij deze hele affaire onbegrijpelijk maakte. En dat zal wel altijd zo blijven vrees ik...

Of, zoals ik dit boek open: Het kan verkeren!

Dirk Scheringa die met de ondergang van zijn eigen bedrijf alles verloor (DSB)                   of Rijkman-Groenink die zich met de verkwanseling van andermans bedrijf met zo'n 25 miljoen wist te verrijken (ABN-Amro).