• 1984. Piet Bakker, Jan Vonk, Hans Mollee,Toon Brugman, Simon Keizer.

  • 1e winnaar Matthè Pronk en Jos de Kind.

  • 2012. Martin Vonk, Frits Rabe, Dirk v/d Craats, Gerard Schaft, Frank Egthuijsen, Daniël Dil, Peter Visser.

320 keer links af'

'40 jaar wielerronde van Oostzaan in beeld'

A4 formaat - hard cover - mat/glanzend fotopapier - lumback verlijmd - 98 pagina's

€ 14,95 exclusief eventuele verzendkosten

ISBN 9789074074117-0

Inhoud:

Veertig jaar de wielerronde van Oostzaan. Een echt Noord-Hollandse kermiskoers die beeldbepalend is gebleken voor de Zaanse regio. Daar waar andere kermiskoersen het 'loodje leggen', wist de organisatie van de Oostzaanse koers zich staande te houden.        Al veertig jaar lang veel enthousiasme. Al veertig jaar lang een sterk deelnemersveld, al veertig jaar een zwaar parcours, alles heeft de Oostzaanse ronde in zich. Een komité wat vastberaden is en in een goede verstandhoudig samenwerkt met de Zaanlandse Wielerclub DTS. Oók al sinds jaar en dag...

Oostzaan heeft prachtige winnaars gekend in haar criterium. Mannen van naam wisten de koers op hun palmares bij te schrijven. Vandaar dan ook dat Gerrie Hulsing, van o.a. de biografieën over de Zaanse wielertoppers Bakker, De Wit, Stam en de Oostzaner Gerard van Beek, de 40e editie van de Ronde van Oostzaan heeft gezien als onderwerp voor een boek. Gewoon... om deze typische kermiskoers voor altijd te laten voortleven.

"320 keer links af, schreef een journalist eens in zijn relaas over de ronde, doelende op de vier bochten in het parcours die de renners over 80 km. moeten nemen. 320 links af... het is juist dié uitlating die Hulsing als meest treffende kon vinden om als titel van dit boek te gebruiken'.