• Piet als Zesdaagse renner.

  • Tekening van Piet als Nederlands kampioen.

  • Piet als Wereldkampioen met Noppie Koch.

Piet de Wit

'Van triomf naar succes'

Deel 5 serie Zaanse toppers

Paperback formaat - soft cover - 182 pagina's

ISBN 9789074074063

€ 16,95 exclusie eventuele verzendkosten

Inhoud:

Het leven van voormalig Nederlands en wereldkampioen Piet de Wit samenvatten in een biografie leek makkelijk, maar dat was het echter niet. Piet beschikt namelijk over twee carrières, die van topwielrenner en die van geslaagd zakenman. En in een biografie als deze komen beide ruimschoots aan bod. Hoewel ruimschoots?

Piet de Wit zijn leven is kort gezegd een aaneenschakeling van hoogtepunten. Dat maakt dat je als auteur veel moet lezen over de hoofdpersoon maar, en daar lag net het moeilijkste punt, ook heel veel niét kan opnemen. Simpelweg omdat er veel te veel te beschrijven is en het boek dan te dik zou worden. Dat zou dan waarschijnlijk weer ten koste van het leesplezier zijn gegaan. En leesplezier moet het zijn en blijven!

Ik heb hopelijk de krenten uit de pap weten te halen, door de mooiste momenten vast te leggen in dit boek. In grotendeels chronologische volgorde, terwijl de meeste van mijn lezers dit niet van mij gewend zijn. Wel heb ik mijn uiterste best gedaan om toch de sfeer van de serie 'Zaanse toppers' te handhaven. Het gevoel dat u in andermans plakboek (-en)  zit te bladeren. De vele exclusieve foto's in dit boek zijn vrijwel allemaal afkomstig uit de zeer goed gedocumenteerde (plak-) boeken van Piet persoonlijk.

Ik heb getracht om de belangrijkste hoogtepunten uit zijn actieve carrière als renner (de triomfen) als wel die uit zijn zakelijke periode (de successen) in woord en beeld te brengen, waarmee meteen de ondertitel van dit boek duidelijk is geworden. 'Van triomf naar succes'want zo is het leven van deze grote kampioen op de kortste wijze samen te vatten.

Met een voorwoord van bondscoach Peter Pieters.