• Gerard van Beek (1924-1951)

  • 1949. Winnaar laatste etappe Ronde van Nederland.

  • 1951. Wielervrienden dragen Van Beek naar zijn laatste rustplaats.

Gerard van Beek

'Een échte Musketier'

Deel 2 van de serie Zaanse toppers.

Paperback formaat - soft cover - 166 pagina's

ISBN 9080839787

€ 13,95 exclusief eventuele verzendkosten

Inhoud:

Gerard van Beek. Eén van de vele wielrenners die de Zaanstreek heeft voortgebracht en heeft mogen 'beleven'.  Een waar kampioen had Gerard kunnen worden. Inderdaad, kunnen worden! Tijdens de Zesdaagse van Berlijn in maart 1951, kwam hij zeer onfortuinlijk ten val en overleed aan zijn verwondingen.

Een wel zeer abrubt einde van een wielercarrière die ongetwijfeld van grote betekenis geweest zou zijn. Al vroeg leverde Van Beek prestaties op topniveau, zowel nationaal als internationaal, op de weg en op de baan. Lees in dit boek hoe het korte wielerleven van Van Beek (hij mocht slechts 27 jaar worden!) bol stond van glorie en overwinning.

U wordt meegenomen op zijn wielerreizen, u proeft als het ware zijn zeges. U komt renners tegen van naam, grote naam, kampioenen! U herbeleefd zijn, voor dié dagen imposante begrafenis, kortom u 'beleefd' dit helemaal zelf. Veel foto's, meestal oud en soms al redelijk aan vergeling onderhevig (maar daardoor juist zo authentiek) maken dit verhaal een klein beetje tot werkelijkheid.

Voorwoord van Gerrit Voorting!

Gerrie Hulsing heeft zijn uiterste best gedaan om dit boek het 'sfeertje' mee te geven van 'iemands privé plakboeken' bekijken, en dat is hem wonderwel gelukt. Heel bijzonder mag ook het voorwoord genoemd worden. Niemand minder dan oud-wielercoyfee Gerrit Voorting (toen 83 jaar jong), Nederlands oudste nog levende Gele trui drager was bereid dit op zich te nemen, waar we hem uiteraard hartelijk voor danken.