• Eerste statuten.

  • Kaart om een wedstrijd te mogen houden.

  • Programmaboekje 15-jarig bestaan.

Kroniek Zaanlandse Wielerclub DTS

Deel 3 'De vereniging, de mensen, de verhalen (1)'

A4 formaat - hard cover - mat/glanzend fotopapiet - lumback verlijmd - 208 pagina's.

ISBN 9789074074124

€ 24,50

exclusief eventuele verzendkosten (€ 3,95).

Inhoud:

In dit derde deel van de kroniek over DTS schenk ik aandacht aan het verenigingsleven binnen DTS, De mensen, de voorzitters, de lotgevallen. Ook deze keer weer niet chronologisch maar springend van vroeger naar nu en soms weer terug. U komt weer veel bekende namen tegen. Van bestuurders, renners en vrijwilligers. U kunt lezen over de mooie Peugeot-periode, de jeudwielerschool van Bouk Schellingerhuodt maar ook over diens biggen! En over zijn Tour-debuut als eerste Zaanse renner.

Ook kunt u lezen wie de eerste Zaanse Professional was, en over de 'verdwenen' Gele trui van Jan Jansen, over Paul Peters zijn 55 dagen in Peking. Wist u dat Henk Cornelisse ook voor DTS uitkwam als gastrenner? Wie de vroegere Kikkertbeker en Van Dambeker allemaal hebben gewonnen? De inzet van supportersclub Rood/Zwart was groot, leest u ook over!

Hoe DTS van gras naar hout ging en van kroeg naar clubhuis. Dat Niki Terpstra zijn auto was gestolen en dat Cees Ris er nooit genoeg van krijgt. Dat DTS haar masseur vroeger in vaste dienst had en de beste dernybouwer ter wereld ook een DTS'er is. Maar ook over doping en de KNWU, en beroemde en gelauwerde DTS'ers.

En de vele oude foto's uit even zovele privé archieven zijn natuurlijk weer als de room op het toetje... smullen en genieten!

Ruim tweehonderde pagina's overheerlijk leesvoer voor DTS'ers in het bijzonder en wielerfanaten in het algemeen. Dit derde deel is het eerste over het verenigingsleven binnen de Zaanse wielersport. Ik wens u in ieder geval weer veel leesplezier, en alles wat onze wielergeschiedenis aangaat en interessant kan zijn voor publicatie: mail het me toe (geldt ook voor foto's).

In dit deel komt/komen aan bod:

Pionierende Zaanse wielerliefhebbers - De eerste twintig jaar in vogelvlucht - Winnaars van de Van Dambeker - Meesters van de grasbanen - De geschiedenis herhaalt zich soms - Clubkampioenschap Boven 't IJ - Bouk, de eerste Zaanse Tourrenner - DTS gaf acte de présence - Gastrenner Henk Cornelisse wint in Keulen - Beste dernybouwer ter wereld is een DTS 'er - Seizoen 2011 mist een deel - Van gras naar hout - Vrouw regeert mee in DTS bestuur - Clubkampioenschap 1936 - De zware 'last' van de regenboogtrui - Van kroeg naar clubhuis - DTS en de Wijde Wormer, saamhorigheid! - Via PvdA contructie Ajax gevoel brengen - De Kikkertbeker - Twintig jarig bestaan in 1941 - Clubblad De Waaier ter ziele - De 'steunen' - Het tijdperk Cornelisse - Rabo plakt er nog een tijdje aan - Supportersclub Rood/Zwart - Vijfentwintig jaar 'special song' - Galerie der voorzitters - Vijftig jaar DTS, de receptie - De oudste klassieker van Nederland - 'Beroemde' DTS'ers - Niet altijd pais en vree - Opmerkelijk - De jeugwielerschool van Bouk - De 'verdwenen' Gele trui - - Afscheid van 'meneer' Visser - De Peugeot periode - Auto Niki Terpstra gestolen - Joop's laatste stunt - Cees Ris krijgr er nooit genoeg van - Over doping en de KNWU gesproken - De Toer- en Omniclub DTS - De biggen van Bouk - Fietsen of rodelen - Masseur in vaste dienst? Bij DTS wel - Galerie van gelauwerde DTS'ers - Mark Koghee over Cor Bakker - Gouwe ouwe - Fanatiek op de rollenbank - De eerste Zaanse wielerprof - Paul Peters 55 dagen in Peking - - Analyse vann het sprintkampioenschap 1935 - Jan Broerse voorzitter met bekende ruwe bolster - Een aantal besturen bijeen - Vroeger was alles anders - Stratenloop - Uit de oude doos.